Homepage Theatergroep Strax
Actuele producties
Vorige producties
Zonnesteek
Zonnesteek foto's
Zonnesteek juryverslag
Wild Vlees
Wild Vlees foto's
Wild Vlees juryverslag
Human Interest
Human Interest juryverslag
Interview
Interview foto's
Gras
Gras foto's
Gras juryverslag
WVTTK
WVTTK foto's
WVTTK juryverslag
EX
EX foto's
EX juryverslag
Trio
Trio foto's
Trio juryverslag
De Pinna
Links
Contact


TRIO JURYVERSLAG


Trio is geen eenvoudig stuk om te spelen maar de acteurs brachten het er goed van af. Ze hadden zichtbaar veel plezier in het spelen. Ook beschikten ze over een prima tekstbehandeling waardoor het een geloofwaardige voorstelling werd. Sommige dialogen hadden wat aangescherpt kunnen worden zodat het stuk nog meer impact had gekregen. Ook voelde de mise-en-scène soms wat kunstmatig aan.

De jury vraagt zich af of de regisseur er bewust voor gekozen heeft om het machtsspel, dat in de tekst zit, niet heel expliciet in de spelregie uit te werken. De spelers speelden erg naïef, alsof het hen op dat moment overkwam. Hierdoor zat er een mooi mysterie in het stuk, maar bleef er ook wat liggen in thematiek. De jury vraagt zich af of het stuk aan kracht had gewonnen als de vierde wand zou worden doorbroken. Zeker naar het eind ontwikkelde het spel zich goed en werd het dramatische einde van het stuk door de spelers zeer geloofwaardig gebracht.


Plus: spel, spelplezier, geloofwaardigheid, gebruik van muziek om een sfeer te creëren, keuze voor repertoire

Min: sommige momenten hadden wat betreft spel en dialoog scherper gekund, de keuze voor een televisiemodel (het niet doorbreken van de vierde wand) is erg veilig.