Homepage Theatergroep Strax
Actuele producties
Vorige producties
Zonnesteek
Zonnesteek foto's
Zonnesteek juryverslag
Wild Vlees
Wild Vlees foto's
Wild Vlees juryverslag
Human Interest
Human Interest juryverslag
Interview
Interview foto's
Gras
Gras foto's
Gras juryverslag
WVTTK
WVTTK foto's
WVTTK juryverslag
EX
EX foto's
EX juryverslag
Trio
Trio foto's
Trio juryverslag
De Pinna
Links
Contact


WVTTK JURYVERSLAG


Omschrijving:

De vijf vrouwen van Kogo Konsultancy houden enorm van vergaderen. Het is hun lust en hun leven.

Zij werken langzaam toe naar hun hoogtepunt van de vergadering: wat verder ter tafel komt. En dan gaan ze er ook helemaal voor…WVTTK is een wervelende mix van tekst, beweging, muziek, film en veel humor.


Beoordeling:

De algemene kijkervaring van de jury werd omschreven als: het ideale VPRO-zondagavond gevoel. Veel asscociaties met televisieprogramma's als Theo & Thea, Jiskefet en Monty Python werden opgeroepen. Dit werd door de één als zeer positief ervaren en door de ander als verwarrend. Een voorstelling kortom, waar het smaakoordeel bij het kijken zeer van invloed was.

Algemeen werd gesteld dat de voorstelling creatief, origineel en zinnebeeldend was. Met een gevoel van ontspanning en vervreemding keek de jury naar de verrichtingen van de Desperate Housewives der Lage Landen. De teksten werkten verrassend, absurd en humoristisch. Daarbij werd er goed gespeeld. Iedere acteur toonde consequent de merkwaardigheden van haar personage. En het spelplezier straalde ervan af!


Een gevoel van prettige vervreemding bleef ook hangen in verband met de vormgeving. Het mooie en creatieve decor, de sfeerbepalende muziek en de anachronistische kostuums werden als zeer positief beoordeeld.


De enige kritiek klonk ten aanzien van het tempo in sommige scènes. Deze lag wat de jury betreft soms te laag en scènes duurden daardoor soms te lang. Vooral de scène van het doorgeven van de ordners werd als langdradig ervaren. Daarbij had de voorstelling naar het einde toe de neiging tot herhaling: "Het leek af en toe op 7 eindes in één stuk."


Laat onverlet dat de jury deze voorstelling met plezier heeft genomineerd en beloond met een gedeelde derde plaats.